Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη κατά του Ασφαλιστικού

Αθήνα
Παραλύει την Πέμπτη η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια κάνει το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό  τομέα.

Σήμερα, Τρίτη, τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα αποφασίσουν εάν θα πραγματοποιήσουν απεργία ή στάση εργασίας.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών θα κάνει ο ΟΣΕ, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, για μία ακόμη ημέρα μέχρι και τις 8 Ιουλίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι, ώστε να παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια την ημέρα που ψηφίζεται το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Τη συμπαράστασή της στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εκφράζει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Δεμένα τα πλοία

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «κατεδάφιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...