Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Επεισόδια και ένταση στην Κέρκυρα μεταξύ ΠΑΜΕ και ξενοδόχων

Ένταση προκλήθηκε την Τρίτη στην Κέρκυρα όταν μέλη του ΠΑΜΕ από το τοπικό συνδικάτο των ξενοδοχοϋπαλλήλων απέκλεισαν τα ξενοδοχεία της εταιρίας Aquis Resorts.

Αφορμή για τα επεισόδια ήταν η απόφαση της εταιρείας Aquis Resorts, που διαχειρίζεται τρία ξενοδοχεία στο νησί, να υπογράψει επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 15%.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρίας, ''ενώ οι συζητήσεις με τους υπαλλήλους έβαιναν ομαλά, και ένα ποσοστό άνω του 60% σε όλα τα ξενοδοχεία, είχε υπογράψει τις νέες συμβάσεις, οι ιθύνοντες της εταιρείας ήρθαν αντιμέτωποι με το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων της Κέρκυρας''.

Το σωματείο είχε αποκλείσει την πρόσβαση στο ένα από τα τρία ξενοδοχεία της εταιρείας και δεν άφηνε ούτε τους ιθύνοντες της εταιρείας να πλησιάσουν ώστε να μιλήσουν με τους υπαλλήλους, ούτε την τροφοδοσία του ξενοδοχείου να πραγματοποιηθεί με ομαλό τρόπο.

Μετά από καταγγελία στην αστυνομική διεύθυνση και την εισαγγελία, η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Η εταιρεία έστειλε ανοικτή επιστολή προς την Αλέκα Παπαρήγα
Αναφέρει τα εξής:
''Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν σας τις προκλητικές πρακτικές του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα και την πρωτόγνωρη κλιμάκωση που επιδιώκουν κατά των ξενοδοχείων της Aquis στην κρισιμότερη περίοδο για τον Ελληνικό Τουρισμό.
Πέρα από την επίθεση εναντίον του μετόχου της εταιρείας το περασμένο Σάββατο, τις ύβρεις και τις απειλές κατά του ιδίου και της οικογένειάς του, η Διοίκηση της εταιρείας μας έγινε και μάρτυς πρωτόγνωρων απειλών και εκβιασμών κατά εργαζομένων γυναικών και ανδρών που βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι σε πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία των εργαζομένων και των συμφερόντων τους.
Οι λεπτομέρειες των γεγονότων βρίσκονται σε σχετικές καταθέσεις εργαζομένων στην Εισαγγελέα Κέρκυρας και είναι στη διάθεσή σας. Αποτελούν αποτρόπαιες πράξεις που θα πρέπει να καταδικαστούν από τον πολιτικό και συνδικαλιστικό κόσμο.
Η Διοίκηση της  Aquis επιθυμώντας την εργασιακή ειρήνη και την επιβίωση της εταιρείας στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, φρόντισε να διασφαλίσει από νωρίς τους εργαζομένους, πριν τη λήξη των συμβάσεων και της μετενέργειας, με όρους που δεν θα μπορέσουν να επαναληφθούν αν μια παράλογη μειοψηφία δυναμιτίσει σήμερα την προσπάθεια, την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων.
Πέρα όμως από κάθε επιχειρηματικό και εργατικό συμφέρον, ο λόγος που απευθυνόμαστε με αυτή την επιστολή σε εσάς είναι η ανάγκη να καταγγείλουμε τη βία κάποιων ανθρώπων που εξαθλιώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Βασιζόμενοι στην σύνεση που σας διακρίνει, ζητούμε την εκ μέρους σας διερεύνηση της κατάστασης και τις δικές σας ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων από τις απαράδεκτες αυτές καταστάσεις που μας οδηγούν μετά βεβαιότητας στην άβυσσο.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...