Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σε αδιέξοδο η κόντρα ξενοδοχοϋπαλλήλων και ιδιοκτητών-Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

Στις 18 Ιουλίου, αναμένεται να λήξει η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι ζητούν να διατηρήσουν τους μισθούς τους στα ίδια επίπεδα, προγραμματίζοντας...νέες κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο. Επίσης ζητούν να μην εργάζονται ανασφάλιστοι και να τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει ώστε να ισχύσει ως το τέλος του έτους η κλαδική σύμβαση και να μην μειωθούν οι μισθοί έως ότου τεθούν κανόνες στην αγορά εργασίας των κλάδων του τουρισμού και του επισιτισμού. Την ερχόμενη Τετάρτη θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας.

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια των χθεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των γραφείων της ΠΟΞ, επί της οδού Σταδίου. 

Σε συνάντησή του με τους απεργούς, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Α. Ρέτσος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
“Είναι γνωστό σε όλους μας το εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η εθνική οικονομία και στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η αγορά. Η ΠΟΞ καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ για την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης για τα ξενοδοχεία της χώρας, έχει λειτουργήσει με γνώμονα τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τη διατήρηση ή και αύξηση των θέσεων εργασίας και τη διαμόρφωση κλίματος εργασιακής ειρήνης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια της Μεσολάβησης και του διαλόγου προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να μην καταστεί αρρύθμιστη η αγορά εργασίας από τις 19 Ιουλίου και μετά”. 
 
Απαντώντας, επίσης, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν τη Δευτέρα από μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο περί βιαιοπραγιών εναντίον στελεχών της Διοίκησης και εργαζομένων του, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ δήλωσε τα εξής:

“Πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες που πρέπει να διερευνηθούν. Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη, στα χέρια της οποίας βρίσκεται πλέον η υπόθεση αυτή, διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να κρίνει και να αποφανθεί.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι περιστατικά άσκησης σωματικής ή ψυχικής βίας, ως μέσα επιβολής απόψεων και καταστάσεων, από όπου και αν προέρχονται και όπου και αν κατευθύνονται, από οιονδήποτε προς οποιονδήποτε, δεν μπορεί παρά να είναι άμεσα καταδικαστέα και κοινωνικά απαράδεκτα”.
news.travelling.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...