Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡ - Τσούκαλης: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στον Όμιλο Παναγάκου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης για τις απολύσεις στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών συστημάτων, που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. της Πάτρας.

"Σε αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών συστημάτων, που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. της Πάτρας και ανήκει στον Όμιλο Επιχειρή­σεων Παναγάκου, καθώς ανα­κοινώθηκε από τη διοίκηση, ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 26 άτομα. Τα προβλήματα στη συγκεκρι­μένη μονάδα έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι, οπότε έχουν απολυ­θεί μέχρι σήμερα, περίπου 100 ερ­γαζόμενοι. Η βιομηχανία είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της με την προοπτι­κή να απασχολήσει περίπου 300 άτομα προσωπικό και σήμερα ερ­γάζονται σε αυτήν περίπου 110 άτομα.

Η Διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων την πρόθεσή της να θέσει σε διαθεσιμότητα ένα ποσοστό εργαζομένων (26 άτομα), από 15 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012, ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για να υπάρξει διαθεσιμότητα (εάν αυτή είναι αναγκαία) εκ περιτροπής, συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των εργαζομένων και όχι μονό 26 συγκεκριμένα άτομα.

Επειδή έντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων, ότι το εργοστάσιο οδεύει προς κλείσιμο και οι ίδιοι θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων της περιοχής,

Ερωτώνται οι κ. κ.  Υπουργοί
Τι προτίθενται να πράξουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών συστημάτων, του  Ομίλου Επιχειρή­σεων Παναγάκου, στη ΒΙΠΕ Πατρών;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...