Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Νέα αφαίμαξη των πολυτέκνων και των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις

Να εξετάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την αναθεώρηση των νέων φορολογικών ρυθμίσεων ή την ενσωμάτωση συγκεκριμένων διατάξεων με κοινωνική πρόνοια, οι οποίες θα ελαφρύνουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις προς τους πολύτεκνους συμπολίτες μας και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση του ο Βουλευτής Ηρακλείου Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, ο Βουλευτής αναφέρει στον αρμόδιο Υπουργό ότι τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, που αποτελούν στην ουσία την 3η κατά σειρά φορολογική μεταρρύθμιση σε διάστημα 18 μηνών, δεν περιέχουν καμία πρόνοια για τους πολυτέκνους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και εξωθούν μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας σε ακόμα στενότερο οικονομικό αδιέξοδο.

Μάλιστα, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων αναφέρει σε σχετικό έγγραφό της, το οποίο κοινοποιεί ο Βουλευτής στον κ. Βενιζέλο, ότι «η Κυβέρνηση, με τα νέα αφορολόγητα όρια και τα κλιμάκια του φόρου εισοδήματος, επιχειρεί μια άνευ προηγουμένου φορο-εξοντωτική επιδρομή κατά των πολυτέκνων με σκοπό να τους οδηγήσει στην εξαθλίωση και να αποτρέψει κάθε νέο ζευγάρι από την απόκτηση παιδιών, αλλά και να φέρει σε πλήρη απόγνωση όσους τα τελευταία χρόνια έγιναν πολύτεκνοι δίνοντας βάση και στις ισχύουσες νομοθετικές αποφάσεις της πολιτείας». Επιπλέον, η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι «η καθαρά αντι-πολυτεκνική και αντι-οικογενειακή επίθεση που καταστρέφει τον πυρήνα του κοινωνικού ιστού, τη βάση κάθε μορφής κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι η οικογένεια, καθώς και την υποτιθέμενη δημογραφική πολιτική».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στον αρμόδιο Υπουργό ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο «όπως εξετάσει η κυβέρνηση την αναθεώρηση ή ενσωμάτωση συγκεκριμένων διατάξεων με κοινωνική πρόνοια, οι οποίες θα ελαφρύνουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις προς τους πολύτεκνους συμπολίτες μας και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», καθώς σημαντική μερίδα των νοικοκυριών βρίσκεται ήδη σε πρωτοφανώς δεινή οικονομική θέση και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...