Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νέα 10ήμερη απεργία στα ΕΛΠΕ

RefineryImage by StuffEyeSee via FlickrΝέα 10ήμερη απεργία -από τις 6 έως τις 16 Μαΐου- εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ. Η διοίκηση αναμένεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, προκειμένου η κινητοποίηση να κριθεί παράνομη.διυλιστήρια

Οι εργαζόμενοι επιδιώκουν αυξήσεις μισθών στο επίπεδο του ευρωπαϊκού πληθωρισμού. Η διοίκηση δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει το αίτημα, εφόσον οι εργαζόμενοι αποδεχθούν να συνδεθούν με την παραγωγικότητα οι τρεις από τους περίπου 18 μηνιαίους μισθούς που τους καταβάλλονται ετησίως. Επιδιώκει επίσης την επιμήκυνση του εβδομαδιαίου ωραρίου από τις 38 στις 40 ώρες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ευάγγελος Στράνης δήλωσε στο Reuters ότι η διοίκηση θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά της απόφασης του σωματείου.

Οπως είπε, «η εταιρεία θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα των μετόχων και των καταναλωτών, κυρίως όμως θα προασπίσει τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, διότι το διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου οδηγεί σε αδιέξοδο και είναι εκτός τόπου και χρόνου».
«Η εταιρεία επιδιώκει με βελτιωμένη πρόταση τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης του μεγαλύτερου βιομηχανικού και εμπορικού ομίλου στην Ελλάδα», κατέληξε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...