Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Αλληλεγγύη στους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis

Από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Wind


Ψήφισμα αλληλεγγύης έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στη Wind, προς τους συναδέλφους τους στα καταστήματα  Μetropoliw. Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι:  "Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Wind εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis απέναντι στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης της άλλοτε αλυσίδας των εν λόγω καταστημάτων και του ομίλου MAD.


 Ο Α. Κουρής επιχειρεί με την μήνυση αυτή να ανατρέψει την εις βάρος του δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έπειτα από αγωγή που είχαν ασκήσει οι απολυμένοι, με την οποία τους δίδεται το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων, εκτός της εταιρίας Metropolis και ως εκ τούτου αναγνωρίζεται η ατομική του ευθύνη, ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρίας Μετρόπολις ΑΕΕ. Η μήνυση αυτή δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους 12 απολυμένους που έκαναν την αγωγή αλλά και σε μάρτυρα της δίκης, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει όσους τολμούν να τους υπερασπιστούν!

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίμονο αγώνα εδώ και δύο χρόνια, προκειμένου να τους καταβληθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις μετά το κλείσιμο των καταστημάτων Metropolis, την μετάβαση της επιχείρησης στο άρθρο 99 και την απόλυση 180 εργαζομένων. Το ίδιο διάστημα, ο Α. Κουρής καρπώνεται τα κέρδη από διαφημίσεις και διοργανώσεις πολυδάπανων εκδηλώσεων μέσω της MAD TV Α.Ε. ενώ πρόσφατα του ανατέθηκε από το κράτος η διοργάνωση της Eurovision παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Απρίλιο κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε για χρέη 1,4 εκ. ευρώ, που αφορούσαν τη μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών και φ.π.α..

Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς, συλλογικότητες να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων- απολυμένων των καταστημάτων Metropolis.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ METROPOLIS ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Λουκάρεως 14) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/1/2014 ΣΤΙΣ 9.00 ΠΜ

ΑΓΩΝΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...