Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Γεννηματά: Αναγκαία η υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης

«Με την ευκαιρία της αυριανής συνάντησης των κοινωνικών εταίρων, το ΠΑΣΟΚ τονίζει και πάλι την αναγκαιότητα ενεργούς συμβολής όλων για την υπογραφή... της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.

Μια τέτοια κίνηση θα διασφαλίσει σειρά οικονομικών θεμάτων για τους εργαζόμενους (πχ. επίδομα γάμου) κυρίως θα κατοχυρώσει θεσμικά τα εργασιακά τους δικαιώματα», τονίζει σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Σε μια εποχή που η μείωση του εργατικού κόστους έχει ήδη συντελεστεί, που οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί σοβαρές θυσίες για να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, οι εργοδοτικοί φορείς οφείλουν να καταθέσουν και αυτοί την συμβολή τους για την επίτευξη ενός κλίματος συνεργασίας και συνεννόησης στην κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν μεγάλος εργοδοτικός φορέας από τη μία να διακηρύσσει ότι θέλει να είναι «ισότιμος εταίρος του πολιτικού συστήματος» και να έχει ρόλο στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα και από την άλλη – την ίδια μάλιστα ημέρα – να αρνείται την συμμετοχή του στην συζήτηση στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου», προσθέτει.

«Αυτή η διάσταση λόγων και έργων μας βρίσκει πλήρως αντίθετους και τους καλούμε να επαναξιολογήσουν την θέση τους και να προσέλθουν στον διάλογο. Τέλος το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίηση του για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης μεταξύ της ΟΤΟΕ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Σύμβαση ωριμότητας και ευθύνης, που σηματοδοτεί την συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην προσπάθεια εξυγίανσης του πιστωτικού συστήματος, αλλά και οδηγεί στην διασφάλιση της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων τους», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...