Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ψύρρας - ΔΗΜ.ΑΡ.: Μεγάλες καθυστερήσεις στις αιτήσεις για συνταξιοδότηση

Ο Βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στη διεκπεραίωση των αιτήσεων συνταξιοδότησης. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 "Μετά το 2010 έχει αυξηθεί η καθυστέρηση  διεκπεραίωσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης, εξαιτίας και της διόγκωσης του αριθμού αυτών που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν, αλλά και της μείωσης του προσωπικού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε την προσαρμογή της υφιστάμενης  νομοθεσίας στα τρέχοντα πραγματικά δεδομένα.
Ειδικότερα, πρότεινε ότι θα μπορούσε να εξετασθεί η δυνατότητα χορήγησης, στον υπάλληλο που αποχωρεί, χρηματικού ποσού ως «έναντι», το οποίο θα καθορίζεται  σε ποσοστό επί των μελλοντικών  συντάξιμων αποδοχών του έως 6 μηνών  και θα χορηγείται από την υπηρεσία του.
Το ποσό αυτό θα αναγράφεται στο -ήδη προβλεπόμενο- Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ), που υποχρεωτικά αποστέλλεται στη  Διεύθυνση Μισθών και Συντάξεων.
Με τον τρόπο αυτό, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα έχει τη δυνατότητα να συμψηφίζει με ασφάλεια το -ήδη πιστωμένο και αναγραφόμενο στο ΔΑΥΚ ως «έναντι»- χρηματικό ποσό με την σύνταξη που τελικά δικαιούται.
Κατ' αυτόν τον τρόπο οι υπάλληλοι  ή λειτουργοί και στρατιωτικοί που  αποχωρούν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πιεστικά προβλήματα καθημερινής επιβίωσης, τα οποία συνεπάγεται η ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση απονομής των συνταξιοδοτικών παροχών.
Ερωτάται  ο Υπουργός:
  1. σκοπεύει να ενεργοποιήσει τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Θωμάς Ψύρρας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...