Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Δωδεκάμηνη βίζα με δικαίωμα εργασίας στην Αυστραλία για τους Ελληνες

Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αυστραλία και την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει διακρατική συμφωνία στο θέμα έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Υπηκοότητας Κρις Μπόουεν τονίζοντας πως οι δύο χώρες έχουν μία δυνατή και πλούσια σχέση που βασίζεται στους σταθερούς δεσμούς των δύο λαών.

Η συμφωνία για την τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας αναγνωρίζει την δυναμική αυτών των σχέσεων και θα εμπλουτίσει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, είπε ο υπουργός.

Ετσι, η διακρατική συμφωνία θα προβλέπει τη δυνατότητα σε νέους από την Ελλάδα και την Αυστραλία να επισκέπτονται και να έχουν παρατεταμένη παραμονή στη μία ή στην άλλη χώρα.

Η παραμονή αυτή θα είναι μέχρι 12 μήνες και οι ενδιαφερόμενοι στο διάστημα αυτό θα έχουν δικαίωμα εργασίας και φοίτησης. Πάντως, θα υπάρξει πλαφόν στον αριθμό έκδοσης τέτοιας βίζας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, η συμφωνία πρέπει να έχει αμοιβαία οφέλη και να συμφωνήσουν οι δύο κυβερνήσεις καθώς οι σχετικές συζητήσεις μπορεί να είναι χρονοβόρες προκειμένου αυτή να οριστικοποιηθεί και να υλοποιηθεί.

Πρόκειται για μεγάλο βήμα, συνέχισε ο κ. Μπόουεν, και γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του κοινοβουλίου, τους εκπροσώπους της κοινότητας και των οργανισμών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι συζήτησαν μαζί μου το ενδεχόμενο σύναψης μιας τέτοιας συμφωνίας.

Η Αυστραλία έχει ήδη προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας με την Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Χιλή, Μαλαισία,Ινδονησία,Παπούα Νέα Γουϊνέα, Ταϊλάνδη, Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...