Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Video-ΒΟΛΟΣ: Aπεργοσπάστες κατά απεργών



H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας με ανακοίνωσή της καταδικάζει την επέμβαση της αστυνομίας στην απεργιακή περιφρούρηση των εργαζομένων στον Όμιλο Λεμονιά (Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012).

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

"Συνεχίζεται σήμερα για τριακοστή έβδομη μέρα η ηρωική απεργία των εργαζομένων στον όμιλο Λεμονιά με αποκλεισμό στα εργοστάσια του ομίλου από τις 5 Μάρτη. Κι ενώ μέχρι στιγμής ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του εργοδότη προσπάθησε να σπάσει πολλές φορές της απεργία ανοίγοντας εισόδους στο χώρο εργασίας από την περίφραξη στο εργοστάσιο ΣΥ.ΜΠΡΟ στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. σήμερα είχαμε και την σύμπραξη των αστυνομικών δυνάμεων και του ίδιου του γνωστού και μη εξαιρετέου διευθυντή του τμήματος της Ν. Ιωνίας.
Τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν κάνουν για ακόμη μία φορά ξεκάθαρο το ρόλο της ΕΛΑΣ που δεν είναι άλλος από το να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε εργοδότες και στο κεφάλαιο με κάθε μέσο και να δέρνουν και να εκβιάζουν εργαζομένους. Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του εφετείου Λάρισας η απεργία είναι καθ’ όλα νόμιμη και μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της εργοδοσίας του ομίλου να βγάλει παράνομη την απεργία που ταράζει τα νερά στην βιομηχανική του Βόλου, προχωρά σε άμεση δράση με την συνεισφορά της «Άμεσης Δράσης».
Έτσι ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος Ν. Ιωνίας τα Χριστούγεννα αρνήθηκε να λάβει την μήνυση των εργαζομένων για την μη καταβολή δώρου, δημιουργούσε με αστυνομικές δυνάμεις επιθετικό κλίμα γύρω από τα εργοστάσια χωρίς καμία δικαιοδοσία και σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Συνόδευε απεργοσπάστες από το χέρι, εφορμούσε με λύσσα να σπάσει την απεργιακή φρουρά και κατόπιν άρχισε να σπρώχνει και να απειλεί απεργούς με αποκορύφωμα να πετάξει κάτω το Γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου.
Η απάντηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων χτες όπως και κάθε μέρα ήταν αποφασιστική απέναντι στην εργοδοσία, στα αστυνομικά όργανα-υπηρέτες των καπιταλιστών και των πολιτικών εκφραστών τους που συγκροτούν το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ σε σύμπραξη και με τον ξεπουλημένο συνδικαλισμό του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Το χτεσινό περιστατικό είναι σημαντικό και χαρακτηριστικό της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που ζούμε και του αστυνομικού κράτους –Χρυσοχοΐδη ώστε τα μέτρα της οικονομικής χούντας της ΕΕ να εφαρμοστούν στο ακέραιο. Το εργατικό κίνημα το επόμενο διάστημα θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και με όπλο την ανατρεπτική αγωνιστική ταξική ενότητα σε ρήξη με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για την συγκρότηση ενός μετώπου ρήξης και ανατροπής με τις επιταγές της Τρόικας ώστε να πάρουμε τον πλούτο που μας ανήκει στα χέρια μας και να κάνουμε ανταρσία στα σχέδια τους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...