Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

"Tο κράτος θα επιστρέψει αυτά που χρωστάει σε αστυνομικούς και λιμενικούς για μετακινήσεις και εκπαιδεύσεις"

Η αποπληρωμή των δαπανών των στελεχών της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι το τέλος του 2011 για μετακινήσεις και εκπαιδεύσεις, θα εξοφληθούν εντός του έτους.

Αυτό έγινε κατορθωτό την Μ. Τρίτη στη Βουλή, με την υπερψήφιση ειδικής ρύθμισης και προκειμένου να τακτοποιηθούν λογιστικές υποχρεώσεις προς τους άνδρες και τις γυναίκες των δύο Σωμάτων που χρειάστηκε να μετακινηθούν ή να εκπαιδευτούν, για διάφορους υπηρεσιακούς λόγους.

«Ψηφίσαμε και στηρίξαμε την μεταβατική ρύθμιση που προβλέπει την αποπληρωμή αυτών των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ένστολους, από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού των δύο Σωμάτων, για κάποιους πολύ συγκεκριμένους πολύ συγκεκριμένους λόγους» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, προσθέτοντας:

«Ήταν επιτακτική, κοινωνικά και ηθικά επιβεβλημένη ανάγκη, να εξοφλήσει το κράτος τα χρέη του, από έξοδα που προ πολλού κατέβαλλαν, άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας και του λιμενικού για να μετακινηθούν σε περιοχές εκτός έδρας ή για να εκπαιδευτούν. Η κατάσταση αυτή δεν μπορούσε να διαιωνίζεται και ειδικά στην παρούσα συγκυρία, όπου αυτοί οι άνθρωποι έχουν υποστεί πληθώρα περικοπών, το κράτος δεν μπορεί να εμφανίζεται διαρκώς… δανειοδοτούμενο και μη επιστρέφων τις οφειλές τους, προς τους απλούς εργαζόμενους.

Πέραν τούτου, εμείς στη Νέα Δημοκρατία, σταθερά επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός κράτους που δεν θα χρωστάει, ούτε στο εξωτερικό, ούτε στο εσωτερικό. Αν δεν νοικοκυρέψουμε το κράτος, δεν μπορούμε να ζητάμε από κανέναν άλλο να νοικοκυρευτεί. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε και υπερψήφισε τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ ως αυριανή κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή ένα σοβαρό και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής όλων των χρεών του κράτους, πάσης μορφής και φύσεως, προς τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της χώρας.

Ο λαός μας λέει “οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους” και επιδίωξη του Α. Σαμαρά και της ΝΔ είναι, το κράτος να γίνει φίλος του πολίτη και όχι εχθρός του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...