Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η τρόικα έρχεται με... ψαλίδι για τις συντάξεις

Με ακονισμένα... ψαλίδια για τις συντάξεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα θα προσέλθει η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση, για την αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος μέχρι και το 2014.
   
Η τρόικα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ έχει χαρακτηρίσει υπερβολικά υψηλό τον βασικό μισθό των 740 ευρώ (μικτά) στον ιδιωτικό τομέα!

Η επιστροφή των κορυφαίων της τρόικας στην Αθήνα είναι πλέον θέμα ημερών, μετά τη λήξη του πολιτικού θρίλερ στην Αθήνα και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Λουκά Παπαδήμο. Οι συζητήσεις δεν θα έχουν τον ίδιο χαρακτήρα που είχαν ως τώρα οι διαπραγματεύσεις για την κατά τρίμηνο αναθεώρηση του αρχικού μνημονίου καθώς οι δύο πλευρές καλούνται να διαμορφώσουν ένα «στεγανό» τριετές οικονομικό πρόγραμμα που θα εγκριθεί από τη Βουλή μαζί με τη σύμβαση για το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ και θα αποτελέσει την «πυξίδα» για τις ελληνικές κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών του Φεβρουαρίου.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...