Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος : «Με την εφαρμογή της διαθεσιμότητας καταλύονται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα»

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου έθεσε μια σειρά ερωτημάτων προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα τις απολύσεις στην Περιφέρεια Αχαΐας.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι «Η απόφαση για απολύσεις αποδυναμώνει διοικητικά τους φορείς που θα χάσουν προσωπικό.

Η απόφαση ελήφθη χωρίς  να έχει προηγηθεί η παραμικρή  διαδικασία αξιολόγησης, πραγματικής  καταγραφής των κενών και εφαρμογής  κάποιων στοιχειωδών κριτηρίων».

Παράλληλα, ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει με έντονο ύφος:  «Εμείς ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα πιστεύουμε ότι με την εφαρμογή της διαθεσιμότητας καταλύονται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και ανοίγει «κερκόπορτα» με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Επειδή διανύουμε  μια περίοδο όπου 200 νέες μεταφερόμενες αρμοδιότητες, έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο κάθε ένας υπάλληλος είναι απολύτως αναγκαίος και απαραίτητος για τη λειτουργία των Δήμων.»

Οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να δώσουν  απαντήσεις στα εξής ερωτήματα

  • Βάσει ποιας μελέτης ελήφθη αυτή η απόφαση;
  • Πώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες αυτές, που είναι τόσο απαραίτητες και αναγκαίες για την στοιχειώδη και ανθρώπινη διαβίωση, των συμπολιτών στα αστικά κέντρα αλλά και στην ύπαιθρο χώρα;
  • Ακόμα ως πρόσωπα της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. -εκτός και εντός Βουλής- πότε πράξατε σωστά,  τότε που με την ουσιαστική συμμετοχή σας και την μαχητική συμβολή σας στηρίζατε ολόθερμα την απόφαση της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και ψηφίσατε για την μονιμοποίησή τους -Π.Δ. «Παυλόπουλου» - ή τώρα που τους πετάτε στο δρόμο;

Τέλος, ο Αχαιός Βουλευτής διερωτάται αν μπορεί το ίδιο κόμμα, αν μπορούν τα ίδια πρόσωπα να υποστηρίζουν ότι δίκαια και υπέρ του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος έπρατταν και τότε και τώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...